Vede masturbace k neplodnosti?

Dobrý den, pane doktore, chci se zeptat, může masturbace vést k neplodnosti? Od svých 18 let masturbuji až 7x týdně, ale ne každý den, od pondělí do čtvrtka jsem ve škole a během týdne na masturbaci nepomyslím. Jakmile se vrátím domu (pátek-neděle) a je chvilka čas, rád masturbuji většinou i 2x denně. Nemůže to ohrozit mojí plodnost?? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Tomáši. Nemusíte se bát, četnost masturbací nemá žádný vliv na plodnost. Mužskou plodnost negativně ovlivňuje např. kouření, nošení úzkých kalhot (např. džíny - zvyšuje se tak teplota ve varleti, čím je ohrožena tvorba spermií), dále nezdravý styl života: sedavé zaměstnání, obezita a pod).

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: