Vedlejší účinky

Dobrý den, před dvěma měsíci mi byly praktickou lékařkou nasazeny prášky Trittico AC 150 pro přetrvávající problémy se spánkem. Skoro každé ráno po probuzení jsem se cítil malátný a zmatený, tyto vedlejší účinky však do dvou až tří hodin vždy odezněly. Můj spánek se zlepšil a tak jsem dávky Trittica postupně snižoval a před týdnem jsem je vysadil úplně, avšak se mi zdá, že na mě stále působí. Už asi desátým dnem se cítím od rána do večera malátný, zmatený, nekoncentrovaný, realitu vnímám zcela jinak, než předtím, jako bych měl úplně změněné vnímání. Tyto vedlejší účinky byly popsány i v příbalovém letáku. Bojím se, že tento stav už nikdy neustoupí. Tyto stavy jsem začal pociťovat už v době, kdy jsem Trittico ještě bral, tudíž si nemyslím, že by to mohly být abstinenční příznaky. Podle paní doktorky by tyto příznaky už měly dávno zmizet, avšak já se bojím, že už nezmizí. Psychiatrem mi bylo řečeno, že mám ještě čekat, ale stále se nic neděje, proto Vás prosím o radu. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Milý pane Petře, po stránce svého psychického stavu plně důvěřujte ošetřujícímu psychiatrovi. Vaše obtíže jsou velmi obecné, mohou být projevem nízkého tlaku, případně nějakou endokrinní poruchou? Bohužel neznám Váš tělesný zdravotní stav, proto Vám nedokážu poskytnout radu směřující k získání pocitu bezpečí, kterou byste tolik potřeboval. Opravdu si myslím, že Vaše praktická lékařka i Váš psychiatr jsou nyní pro Vás těmi nejlepšími průvodci..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: