Vedlejší účinky antidepresiv

Asi půl roku užívám Zoloft, byl mi předepsán na psychiatrii z důvodu depresí a stavů úzkosti. Snáším ho od počátku velice dobře. Začala jsem ale přibývat na váze během posledních 2 měsíců cca 4 kg, padají mi vlasy a přestala jsem menstruovat. Mohou to být vedlejší účinky antidepresiv? Jsem z toho docela nešťastná, je možné najít nějaký jiný preparát po kterém nebudu tloustnout?

Odpověď odborníka:

Marcelo, bohužel po Citalopramu a Zoloftu někdy přírůstky váhy bývají, s výpadem vlasů tyto léky mohou, ale také nemusí mít souvislost. Co se týká změny preparátu, tak bych se obrátila na psychiatra, který má více možností než Praktický lékař.
S pozdravem Dr. Novotná

MUDr. Lada Novotná
MUDr. Lada Novotná

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: