Velaxin a sinusová tachykardie

Prosím o váš názor, rok užívám Velaxin 75, na deprese zabírá. Poslední týdny však začaly bolesti hlavy, bušení srdce, slabost. Na interně mi bylo postupně předepsáno několik blokátorů, diagnostikována sin.tachykardie. Blokátory mi však snižují tlak, cítím se špatně, bojím se, že omdlím, nejsem to já,srdce buší dál a EKG to potvrzuje. Lékaře napadlo, že by to mohlo způsobovat toto antidepresivum. Beru jen 75, či-li ne příliš vysokou dávku a nezdá se mi, že by potíže začaly až po roce užívání. Nicméně co mám dělat, když blokátory nezabírají. Psychiatr má názor takový, internista opačný. Co mám dělat? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Oba lékaři "mají svou pravdu",v medicině je to reálný stav,chápu že pro pacienta je obtížné učinit rozhodnutí..Jistě by bylo vhodné oba specialisty propojit,požádat je o vzájemnou dohodu.Beta-blokátory nejsou jedinými látkami k obsluze tachykardií,existují i jiné skupiny léků s podobnými schopnostmi-Váš internista je zná.neobávejte se/Rozhodně se neostýchejte "obtěžovat,jasně formulujte své pochybnosti,hlavně stav neprodlužujte.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: