Velikost mozkových komor u miminka na ultrazvuku a možná rizika

Dobrý den, chtela bych se informovat o lekarse zprave ke ktere jsme nedostali zadne vysvetleni. Byla jsem na kontrolnim ultrazvuku ve 21 t.+6 a bylo nam namereno u maleho u mozecku Vp vlevo 8,5mm a vpravo Vp 9,2 pozvali si me hned na to ve 22t.+2 na kontrolu a opet Vp vlevo 8,5 a Vp vpravo 9,9mm, doktorka me vola znovu na ultrazvuk za mesic 19.12. Nezdaji se ji ty hodnoty prej je to nejaka mozova komora a ze hranice je do 10 mm, je to dobre ci zle? Popripade jake nasledky muzou nastat? Je mozne ze se mozecek naseho chlapecka jeste stale vyviji a proto jsou ty hodnoty tak vysoke? Take se mi zminily o moznem odberu plodove vody, prosim o vysvetleni, aby jsme se s manzelem nemuseli o naseho drobka strachovat. Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tento nález zcela pravděpodobně nic neznamená, výsledek přeci nepřekračuje hranici normy. Docházejte na pravidelné kontroly a nepodléhejte zbytečně panice.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: