Velikost plodu

  • Dotaz od: Lucie Dědicová
  • Publikováno: 4.12.2011
  • uLékaře.cz

Dobrý den, dnes jsem byla na kontrolním vyšetřní plodu UZ. Jsem ve 35+0 týdnu těhotenství. Plodu chybí jedna umbilinkální cévka. Bylo mi řečeno,že plod bude o něco menší. Dnes mi však paní doktorka sdělila, že plod je velikostně na 33+4 a hrozí hospitalizace a pozorování plodu. Chci se optat, jak moc je to vážné a jaká jsou rizika do budoucna pro miminko. Hrozí nějaké postižení? Všechny testy vyšli dobře, plodové vody mám dostatek, prý anomáliemi ubývá. Pohyby cítím ažaž. Velikost miminka mohu nějak ovlivnit? Jak moc je to závažné? Jsem prvorodička a děsím se všeho, co je mimo normu, můžete mi, prosím, sdělit Váš názor, děkuji Dědicová

Odpověď odborníka:

dobrý den, jedná se jen o to, že se bude měřit,jak mimi roste.validní měření je po cca 10 dnech.že jemiminko enší, při jenom měření nic moc neznamená, někdo má v dospělosti 2m a někdo 150cm, děti mají různou porodní váhu.důležité bude posoudit, jak roste s odstupem cca 7-10 dní a jestli roste symetricky (tj.hlavička, bříško a stehenní kost odpovídá zhruba stejnému stáří).v tuto chvíli bych si hlavu nelámala:)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x