Velikost plodu - menší bříško

Dobrý den, ve 31+0 tt těhotenství byla naměřena váha plodu cca. 1600g (dvěma gynekology nezávisle na sobě), ale bylo mi řečeno, že velikost stehenní kosti a hlavičky odpovídá, ale bříško odpovídá 29+. Po týdnu proběhlo přeměření a 32+1 byla váha cca. 1700g a opět bylo menší bříško odpovídající 29+ dle zprávy gynekologa. Lékař po týdnu kontroluje toky placentou a vše se jeví vpořádu (jak v hlavičce, pupečníku i bříšku). Ke všemu mám diagnózu FV Leiden heterozygot (preventivně mi již byl nasazen Clexane 0,4) a nyní se mi trošku zvýšil tlak, tak jsem obdržela léky nově i na tlak (mám hodnoty cca. 130/92 ale u lékaře mnohdy i vyšší). Pan doktor řekl, že zatím se jeví vše v pořádku, že miminko odpovídá velikostí týdnu těhotenství a všechny toky, plodová voda i placenta jsou v pořádku, jen to bříško zaostává a je třeba častější kontroly. Bojím se, co to může pro mne a hlavně miminko znamenat, kdyby se bříško nezačalo zvětšovat..děkuji

Odpověď odborníka:

Pokud vám gynekolog řek že je vše v pořádku nemějte obavy,hlavě se nestresujte,to by se podepsalo i na vyšším krevním tlaku a vyčkejte dalšího ultrazvukového měření, jen z jedné hodnoty není možno činit žádné závěry Příjemný dsn

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: