Velká kazivost zubů

Dobrý den, nevím co se to děje, ale v posledních 2 letech se mi velmi začaly kazit zuby. Před rokem jsem měl 4 kazy na zadních zubech v mezizubním prostoru. Nyní jsem byl na kontrole a zjistili mi dalších asi 6 kazů. Přitom si v posledních letech zuby čistím lepšíma pastama (elmex) 2x denně, používám mezizubní kartáčky (2-3x týdně) a občas i ústní vodu (listerine), jsem nekuřák a sladké nijak extra nejím, šťávy a sladké nápoje nepiju (jen obyč vodu). Přitom za předchozích 10 let jsem měl asi tak 2 kazy celkem. Stravuju se +- stejně, stres ani nemám. Jen mě napadá, že už 2 roky chodim na vakcíny (na alergii na traviny). Když jsem se optal svého doktora na možný vliv vakcín na zuby, tak odvětil, že ne, že mohou být jen o něco agresivnější sliny. Nevíte čím by se mi tak rapidně mohla zvýšit kazivost zubů? děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mezizubní kartáčky by jste měl používat 1x denně. Ústní voda Vám zuby "neumyje". Nechci Vám brát naděje, ale myslíte, že když polijete talíř Jarem a opláchnete, že bude čistý? Zubní plak je třeba očistit mechanicky! Zubní kazy rostou roky. Je tedy velmi pravděpodobné, že roky rostly a teprve teď jsou natolik velké, že si jich Vás zubní lékař všiml. Mimochodem v dnešní době, každý lékař myslící na prevenci dělá preventivní rtg snímky zubů, kde jsou vidět i počínající kazy. Hlavně mezizubní kazy musí být velmi velké (kdy už ohrožují život zubu), aby je zubní lékař v puse viděl. V dnešní době už nestačí prohlédnout zuby jen sondou a zrcátkem!!! Pokud Váš lékař nedělá preventivní rtg snímky doporučuji změnu lékaře. Vakcína nemá vliv. S pozdravem

MDDr. Stanislav Kárník
MDDr. Stanislav Kárník

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Soukromá praxe MDDr. Maxima Komleva, zubní lékař 

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
kazivost zubů | Od: Máša | 7.11.2016 07:52
Při těhotenství jsem začala mít velké
problémy se zubními kazy. Docela
mě překvapilo, když jsem se ptala na
radu v lékárně a oni mi doporučili
Larypront. Jejich cucání mi velmi
pomohlo. Děkuji.
reagovat
re:kazivost zubů | Od: uLékaře.cz | 7.11.2016 13:37
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám
lékař mohl odpovědět, poprosím Vás,
abyste dotaz zkopírovala a vložila přímo do poradny na těchto stránkách:
http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař
věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše
bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: