Velké dítě

Dobrý den, můj syn (5 měsíců) při narození vážil 3,06kg a měřil 48cm. Již v 6týdnech vážil 4,9kg při 58cm. Nyní v téměř 5ti měsících váží 7,1kg a měří 70cm, je to normální? Oproti ostatním dětem se mi zdá o dost větší, je výhradně kojený. Stolici mívá méně, cca jednou za týden. Děkuji za odpověď. Andrea

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Andreo. V porodnici jste pravděpodobně dostala tabulku percentilových grafů. Doporučuji pravidelně zaznamenávat hodnoty růstu Vašeho syna a v případě, že se pohybuje mimo normu, konzultovat s praktickou dětskou lékařkou. Elektronický nástroj najdete i na rustovyhormon.cz. Mimo jiné samozřejmě záleží i na výšce rodičů, pokud jste velicí, bude i dítě větší.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Když se řekne srdeční infarkt
Články: Když se řekne srdeční infarkt
Srdeční infarkt je běžně...
Opakované bolesti hlavy? Nechte si zkontrolovat krční páteř!
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x