Velke vredy

Dobry den pi. doktorko,dotaz se netyka me, ale spise me kamaradky a kolegyne z prace. Je to mladounka krasna slecna, ale kasle na sve zdravi. Vim, ze experimentuje s drogami a sexualniho zivota se rozhodne neboji. Pry se pohybovala i v porno prumyslu. Nezname se dlouho, ale vim ze v minulosti mela kapavku, kterou ani nevedela, zda dolecila. Ted tvrdi, ze ano. Dva mesice mozna tri nazpet prisla a ukazala mi nehoraznou zarudlou vyrazku v podpazi leve ruky, ktera do tydne zmizela. Asi mesic zpet se ji udelaly na ruce tri obrovske vredy prumer asi 2cm, pry bolestive na dotek - poslala jsem ji okamzite na pohotovost, kde ji predepsaly Augmentin (tak nejak) a na postizena mista cernou mast. Pry jeste musela odpovidat na nejaky dotaznik. Vredy se ji na ruce zahojily, ale ted jsem si vsimla, ze se ji udelal vred novy na klicni kosti. Nemuzu ji zkoumat do detailu, takze nevim, zda ma jeste tyhle problemy na jinych mistech nebo ne. Kazdopadne nas to v praci znepokojuje a vsichni si myslime, ze to muze byt Syfilis a i kdyby nebyl, tak v sobe ma zarucene nejakou infekci ci zanet a nevime, jak moc se to muze dotknout nas ostatnich. Predem dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je možné, že kolegyně trpí zánětlivou či jinou chorobou, tu však nelze diagnostikovat přes internet a bez diagnozy nelze stanovit míru rizika pro Vás ostatní. Pokud jste kolegyni již jednou přiměla navštívit lékaře, zkuste jí domluvit i podruhé. Jinak Vám nemůžu poradit.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: