Velke zanety po apendixu

Dobrý den,pane doktore jak je mozne,kdyz je pacient operovan laparos. na apendix ze po operaci,ktera mela probehnout v poradku se najde dost tekutiny v dutine brisni??Je to z ceho??Ze spatneho odstrizeni apendixu nejake casti nebo z nastroju ci z ceho??Tekutina tam pred operaci nebyla a najednou ano.Pote vznikly velke bolesti a gynek.zanety ihned po operaci.A ma druha cast otazky..kdyz pacient musi k vuli tekutine cca 3x na CT s kontrastni latkou jak je mozne,ze po pouziti tolika jodu nedostane!!preventivne lek thyrozol,aby se mu nerozjela stitna zlaza??U tohoho leku je to doslova napsano ze se ma podat pokud jdete casteji na CT s kont.latkou je to dle meho tedy nedbalosti ci neznalost lekaru?? Samozrejme,ze stitna zlaza se silene rozjela a nedala zastavit jiz 3 tydny po techto CT. a nemluvim o tom,ze ani jednou mi nikdy nebyl podan lek na alergii a pritom mou znamou CT vysetreni s kont.latkou zkratka zabilo,protoze nevedela o sve alergii a lek ji zadny preventivne dan nebyl.dekuji tedy za objektivni vysvetleni.

Odpověď odborníka:

Základem je nález na přívěsku slepého střeva, appendixu, který při svých změnách vyvolává tvorbu výpotku v dutině břišní. Výpotek se objeví někdy i tehdy, když je appendix v pořádku, ale v okruží je zánětlivá reakce mizních uzlin, lymphadenitis. Pobřišnice výpotkem v podstatě reaguje na každou noxu, škodlivinu, která pobřišnici atakuje. Výpotek se rychle vstřebává, pokud se nejedná o změny na pobřišnici, které mohou být i z jiných, třeba mikrobních příčin. Co se týče další otázky nemohu reagovat na otázku týkající se radiologů. Pokud nemocný je léčen pro chorobu štítné žlázy je obvykle možné konsultovat záležitost s endokrinologem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: