Velký tvrý útvar v briše

Dobrý den,chtěl bych poprosit o radu (bojím se,že mám rakovinu).Je mi 20 let a přibližně před 8 až 10ti lety (možná i více) prostě když jsem byl ještě malý tak jsem si nahmatal a i dnes nahmatám v oblasti pupíku něco tvrděho jako kámen.Je to docela veliké,abych to nahmatal tak musím prstem zmáčknout cca 3-4cm do hloubky,zhruba 2 cm od pupíku směrem dolu je ta věc jakoby "nejvyboulenější" ale celé je to opravdu tvrdé,že s tím ani nehnu a dále je to hmatatelné až k levé straně k okraji břicha a řekl bych,že to pokračuje někam dovnitř (není to plošné) a přesahuje to i lehce na pravou stranu.Tam pod tím pupíkem to také nahmatám,že nad moč.měchýřem se to zakulacuje a pokračuje někam dovnitř,kam už nehmátnu.Vím,že to zní dost divně ale pokračuje to,nebo už spíše takovým válvovitým útvarem(už ne tak hmatatelným)to jde jakoby mezi žebra.(abych to shrnul je to skoro v celém břiše nejvíce hmatatelné kolem pupku a pak o něco méně v levo.Jinak už od malička jsem chodil na velkou velmi málo a trpěl jsem zácpou,ale šlo spíše o lenost,asi před rokem,když jsme měl tvrdou stolici tak jsem objevil i světlou krev na povrchu,jen trošku a cca před rokem i na měkčí stolici,poté i nedávno zase trošku,často mám ve stolici nestrávené kousky potravy-tam je stolice hodně světlá a zapáchající a to vždy po víkendu,kdy jím hodně ovoce,zeleniny ale všeho druhu jídla(to i trpím plynatostí a mám břicho jako balon),přez týden se nepravidelně stravuji a to se ta stolice zase ukazuje v takových bobkách které se ještě rozpadnou na menší(tmavší stlice a můžu v ní i vidět nestrávená semínka,kmín atd..).V dětství jsem si strkal prsty do konečníku a trpěl roupy,už pár let je mám zase-jinak rád jím ale stravu mám nepravidelnou-i přejídání,netrpím ospalostí,nebolí to a nic takového,jen když na tom držím prst tak cítím tep a když si dám pod břicho např. pro představu plechovku a lehnu si na ní tak cítím,že na tom útvaru ležím a jak řikám mám to tam už od dětství a mam strach,že to bude můj konec,(jinak vyšetření krve a moči před rokem bylo dobré-šlo o všeob. podrobné vyšetření v ÚVN.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zdá se mi málo pravděpodobné, že by dětský lékař tak zásadní věc neobjevil. Strach je i v této situaci špatný rádce. Měl byste se nechat co nejdříve vyšetřit cestou praktického lékaře.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: