Venter v těhotenství

Dobrý den, vlivem stresů se u mě projevil reflux jícnu, hiátová hernie a lehká gastritida žaludku. Kvůli těhotenství mi lékař předepsal Venter 4x denně. Chtěla jsem se zeptat, pokud budou projevy refluxu snesitelné, je možné si upravit dávkování Venter tabletek třeba jen 1 – 2 x denně či je užívat obden? Je pro nenarozené miminko menší riziko pravidelné užívání Venteru nebo zánět jícnu či jiné projevy neléčeného refluxu u matky? A je možno v těhotenství místo Venteru užívat Apo-panto? Slyšela jsem, že omeprazol způsobuje při dlouhodobém používání rakovinu žaludku. Platí to i u Apo-panto nebo Venteru? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Je možné, pokud se váš stav bude zlepšovat, dávkování snížit. Venter není v těhotenství vyloženě kontraindikován, ale uvádí se, že se "musí dbát zvýšené opatrnosti". Vzhledem k tomu, že účinná látka - sukralfát - se prakticky nevstřebává a působí jen lokálně na sliznici trávicího traktu, nemusíte mít žádné zvláštní obavy o miminko. Definitivní rozhodnutí je na vašem ošetřujícím gastroenterologovi, který nejlépe zná stupeň vašeho postižení žaludku a jícnu.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: