Vermox

U 11-rocnej dcery som objavila mrle. Pediater jej predpisal Vermox. V pribalovom letaku sa uvadza ako jeden zo zriedkavych neziaducich ucinkov vypadavanie vlasov, ktore moze byt aj trvale. Naozaj sa to moze stat? Dcera ma obavu liek uzit. Dakujem za odpoved.

Odpověď odborníka:

Michaelo, domnívám se, že trvalé vypadání vlasů je sice možné, ale velmi nepravděpodobné, v příbalové informaci je to pouze uvedeno z důvodu nutnosti uvést všechny možné a i pouze teoretické nežádoucí účinky. Já osobně neznám nikoho, komu by po přípravku Vermox trvale vypadaly vlasy, dceři bych ho bez obav podala, pokud má roupy, bude nutné ji podat účinný přípravek na jejich likvidaci a přípravek Vermox je správnou volbou. S pozdravem, K. Jiříčková

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: