Vertigo,kolapsy

Jsem po 2 op.bederni pateře.Nyni již temeř rok mam silné motáni hlavy často mě to vyřadi z provozu.musim jen lezet.pocit na zvraceni.kdyz se to objevi ve stoje tak to obcas konči kolapsem ,omdlím.bolesti praveho ramene.drevěne ruce..v minulosti časte ústřeli C pateře.ubyla jsem 2x na Rhb ale je to stale stejné..Nyní mám nově udprovedeno vyš.na MRI s timto nalezem --změny Modic II c 5/6..obratl.těla přihrocena osteofyty.C5/6 plot.je snižená.vyklenuje se cca 4mm doprava paramedialně až intraforaminalně.kryto osteofyty.prave neuroforamen vyrazne zuženo.SA prostor vyrazně zúžený .patrna imprese na michu.kanal v rovine sagit.zužen na 9 mm.u c6/7 teměř totožné. Osteochondroza C 5/6 a C 6/7 .stenoza pateř.kanalu na podkl.protrzi plot.a osteoligamentoznim...Muj dotaz je zda jde o nalez k operaci..Děkuji Vám a preji hezký den.

Odpověď odborníka:

O doporučení k operaci se rozhodujeme podle potíží pacienta, podle nálezu na těle při klinickém vyšetření a podle nálezu na mRI a přídatných vyšetřeních. Váš dotaz bohužel nemohu zodpovědět jen podle nálezu na MRI. Je sice výrazný a popisujete výrazné potíže, avšak já Vás neviděla a nevyšetřila. Je potřeba mít také na paměti, že operace krční páteře jsou náročnější a rizikovější než operace bederní páteře, v oblasti krku je víc orgánů,které mohou být poškozeny. Doporučuji Vám probrat indikaci k operaci s Vaším neurologem a neurochirrugem, který Vám operoval i bederní páteř. Na základě jejich doporučení se poté rozhodněte. přeji pěkný večer.

MUDr. Lenka Terzipetková
MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyšetření prostaty
Články: Vyšetření prostaty
Při vyšetření prostaty...
Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Články: Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Oteklý bolestivý kloub...
Helicobacter pylori může být nenápadný zabiják
Články: Helicobacter pylori může být nenápadný zabiják
Bakterii Helicobacter...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Lymeská borelióza může zaútočit opakovaně
Články: Lymeská borelióza může zaútočit opakovaně
Lymeskou boreliózu je sice...
Gynekologický nádor – poznejte je všechny
Články: Gynekologický nádor – poznejte je všechny
Rakovina gynekologické...
Dieta při ulcerózní kolitidě musí být ušitá na míru
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: