Vertigo, tinitus, slabost, únava...

Dobrý den, zhruba před měsícem a půl jsem prodělal angínu a léčil jsem se antibiotiky. Asi dva dny po léčbě jsem se již cítil v pořádku a zúčastnil jsem se jedné oslavy kde jsem pil alkohol. Celý další den jsem se cítil dobře až večer mi začaly divné stavy. Celková slabost a třes, což jsem přisuzoval nízké hladině glykémie, protože jsem delší dobu nejedl, občas se mi to stává ač nemám DM. Po podání hroznového cukru a následném doplnění i komplexníxh sacharidů ale potíže neustoupili tak jako obvykle. Přidal se třes svalů dolních končetin, slabost v nohách, tlak na hrudi a v krku, bušení srdce a začaly mi srdeční arytmie s extrasystolou, což jsem do té doby nikdy neměl. Nějak jsem to přečkal a od té doby jsem se necítil dobře, stálá slabost, únava ale lékaře jsem nenavštívil. Za pár dní jsem dostal podobný stav, kdy se mi začaly třepat všechny svaly na těle a špatně se mi dýchalo, navštívil jsem tedy pohotovost kde mi dali infuzi s roztokem s Mg, natočili ekg a dali doporučení k vyšetření. Od té doby jsem prodělal spoustu vyšetření ale bez nálezu něčeho negativního. Vyšetření krve na štítnou žlázu, ionty, jaterní testy, cholesterol, ledviny, cukr, dokonce na mé vyžádání i testy na boreliózu, dále vyšetření EKG holterem i zátěžovým EKG - arytmie nezaznamenány, TK v pořádku, prošel jsem vyšetřením u neuroložky, kde ještě budeme řešit krční páteř a RTG vyšetření. Byla mi doporučena pouze suplementace Mg s pyridoxinem. Od té doby se zase přestěhovaly problémy jinam, střídání průjmů s normální stolicí, občasné bolesti břicha v oblasti pupku, vše při stále trvající únavě a ke všemu se přidalo vertigo. Objevil jsem také souvislot průjmu v závislosti na příjmu léků s Mg. Nyní poslední dobou se přidalo lehké pobolívání ucha a tinitus, zašel jsem tedy na vyšetření na ORL, neboť dříve v dětsví jsem prodělal operaci kdy mi odstraňovali cholesteatom a ponachali v uchu trepanační dutinu s tím , že chodím na pravidelné kontroly. Lékařka usoudila že ucho je v pořádku, tinitus stále přetrvává, stálé točení hlavy a takové jakoby zastřené vnímání. Nevím co by to mohlo být, mám strach jestli se opět nevrací cholesteatom, nebo jestli jsou potíže od krční páteře, či psychického původu. ještě mám v podezření chlamydiovou nákazu. Dříve mi prokázali chlamydie v moči ale po přeléčení ATB byl již nález negativní... Děkuji za případnou radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, též se přikláním především k psychické příčině vašich obtíží.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-14 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: