Vertigo, tinnitus, celkové zhoršení stavu

Zrovna procházím obdobím,které bych nikomu nepřála.Od října minulého mám záchvaty rotace nebo jak to nazvat.Začíná to v zátylku u krční páteře dále mám neskutečné tlaky za očima,Při podívání do stran no vůbec používání očí při tomto záchvatu je odporné.Probíhá v hlavě vlnění a dostavuji se zvuky ve stylu ss ss jako zašumění.Byla jsem na neurologii,měla jsem holtra,CT mozku,neustále na pohotovosti.Nikdo neví co to je.Byla mi naznačována migréna,předmenstruační syndrom.Mám nepravidelný tep,budí mě i v noci při probuzení.Na hotru mám tep za 24 hod. 90-140 tlak někdy 90 na 60,nebo 140 na 90,130 na 65.A žeprej jsem v pořádku.Záchvaty ted trvaly 5 dní .5 dní šílenosti.Jsem zmatená,rovnováhu si udržuji když zavřu jedno oko.Byla jsem i na ušním.Meniera nemám.Beru olwexii 150 mg,která mi byla dnes snížena na 75 mg,jelikož internista si přečelt,že má v učinkách zvyšování tlaku.Dnes mi byl nasazen Buspiron 5 mg místo Rivotrilu,jelikož jsem rivotril brala často.Mám 8 let panickou poruchu.4 roky štítná žláza beru 100 mg eutiroxu,to se nelíbí mé obvodní lékařsce,že je to vysoká dávka,když z krve mám štítnou žlázu v normě.Opravdu už nemůžu.Připadám si jako blázen a že doktory otravuji,Budu vděčná za každou odpověď.Mám dvě děti a potřebuji fungovat.Dovolenou si vybírám je na mé strašné stavy.

Odpověď odborníka:

Hezký den Pavlo, moc mě mrzí Vaše obtíže, snad se nám společně podaří najít alespon nějaké řešení. Důležité je, že jste byla vyšetřena na neurologii, ORL, kde se jistě vyloučilo nějaké závažné onemocnění, které by tento stav mohlo způsobovat. Doporučil bych Vám kontrolu na Endokrinologii, kde by měly být znovu zhodnoceny hormony štítné žlázy, jelikož skutečně dávka Euthyroxu by pro Vás mohla být vysoká a mohla by způsobovat tachykardii - zrychlený tep. Jak uvádíte nepravidelný tep - je normální, že tepová frekvence během dne kolísá v závislosti na momentálním psychickém a fyzickém stavu a aktivitě, co by bylo vhodno zkontrolovat je to, že u Vás se pohybuje v horním pásmu normy, resp. nad normou (tedy cestou endokrinologie). Stejně tak co se týče hodnot krevního tlaku, ty jsou však u Vás v pásmu normy. Doporučila bych vám dále sono karotid a zřejmě ještě jednu konzultaci na ORL. Prováděla Vám obvodní lékařka v poslední době celkové krevní odběry? Měla jste někdy v blízké minulosti klíště? S pozdravem a přáním brzkého návratu do normy, K. Jiříčková

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Desatero pro unavené oči
Články: Desatero pro unavené oči
Dnešní doba, kdy občas jen...
Virová žloutenka typu C a riziko vzniku vaskulitidy
Články: Virová žloutenka typu C a riziko vzniku vaskulitidy
Vaskulitidy jsou zánětlivá...
Sexuální výchova: Masturbace u dětí
Články: Sexuální výchova: Masturbace u dětí
Masturbace je normální...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Ženská masturbace
Články: Ženská masturbace
Mnoho žen ještě stále žije...
Jak se vyhnout střevním obtížím při divertikulitidě?
Články: Jak se vyhnout střevním obtížím při divertikulitidě?
Divertikly jsou výchlipky...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: