Vestibulární syndrom

Dobrý den,je mi 40r,byl mi před cca 2měsíci diagnostikován vestibulární syndrom,všechna vyšetření (CT,mra+mri,mozk.tepny,baep,echo srdce,vaskulitidy) negativní,přetrvává občasné mírné motání a zrychlený pohyb při pohledu hlavou doprava. Užívám Anopirin.Mohu v rámci možností opět sportovat i když mi tyto potíže třeba nikdy úplně nevymizí? Mohu pít občas alkohol,coly,energy nápoje?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vestibulární syndrom může mít více příčin, pokud by se jednalo o benigní poziční paroxysmální vertigo existují manévry, které Vám mohou potíží zbavit. JInak sportovat můžete. pokud Vás závratě nějak výrazněji ve sportu nelimitují. Takže chůze, běh asi ano, kolo, horolezectví apod asi ne. je třeba mystel na možnost zranění.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: