Větší obvod hlavy u dítěte

dobrý den, asi před 14 dny jsem zasílala dotaz do Vaší poradny ohledně rychle rostoucí hlavičky u syna.Hlava prozatím roste rychlostí cca 1cm/tý, při porodu 34cm, nyní 38cm.U dcery se ve 3m objevil obstrukční hydrocefalus,podstoupila ventrikulostomii,nyní je bez obtíží, jen jezdíme na pravidelné kontroly.U syna jsem si vyžádala na základě této zkušenosti UZ mozku, který hydrocefalus prozatím vyloučil, našli ale pseudocystu, která by se měla sama vstřebat, na kontrolu ale přesto jedeme cca za měsíc.Může mít tato cysta vliv na obvod hlavičky?je možné, aby se hydrocefalus objevil vážně až třeba ve 3m?rodinná zátěž není.děkuji za odpoved michaela

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Michaelo! Ultrazvuk je dobrá metoda ke zjištění množství tekutiny v hlavičce dítěte. Pokud jste podrobně sledováni, bude všechno v pořádku. Rychlost růstu hlavičky můžete sledovat na percentilovém grafu http://www.rustovyhormon.cz/obvod-hlavy?&confirm_rules=1 Pokud syn bude svými hodnotami (které do grafu pravidelně zakreslujte) vybočovat a poroste do jiných pásů (percentilů), řekněte to pediatrovi.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x