Vezikovaginalni fistula

Dobrý den, byla u mě potvrzena na cystogramu VVF. Bez dalšího vyšetření mi pan doktor dal mocovy katetr na 5 týdnu s tím, že hysteroktomie proběhla 20. 1. 2016 a není dobře tak brzy operavot VVF, že to až tak po 2 - 3 měsících. Pry teď můžeme dát timto zpusobem alespoň šanci na to, že se pistela sama uzavře. Jak velká pistela je neví, že to z rtg snímků nepozná. Mám ji na vrcholu pahylu pochvy. Unik moci byl pochvou tak z 50 %, možná méně, jinak jsem chodila na WC. Myslíte si, že zvolený postup je správný? A proč se nemůže provést operace ihned? Je vhodná konzultace ještě i s jiným lékařem? Jak byste tuto situaci řešil vy? Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, postup je zcela správný. S použitím močového katetru máte opravdu šanci, že se píštěl sama uzavře. Celkově za tuto dobu doběhne hojení v pánvi a eventuální následný zákrok bude efektivnější

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: