Vhodná analgetická mast po operaci vnějších hemoroidů

Dobrý den, po porodu se mi objevily masivní hemoroidy. Na vyšetření konečníku mi byly zjištěny hemoroidy II.a III.stupně. Nejprve mi pan doktor odstranil laserem vnitřní hemoroidy. Tento zákrok proběhl zcela v pořádku a necítím žádné potíže. Měsíc po odstranění vnitřních, mě čeká odstranění vnějších hemoroidů. Dle informací od lékaře je pooperační stav dosti bolestivý. Vzhledem k tomu, že jsem svobodná matka dvouletého dítěte a doma mám malé hospodářství, potřebuji být ihned provozuschopná. Lékař mi doporučil v případě, že bolesti nebudou únosné, požít tabletu ibuprofenu. Obávám se ale, že tento lék nebude dostačující, abych byla schopna bez větších problémů zastat vše potřebné. Z volně prodejných preparátů jsem našla krém Emla s obsahem lidokainu. Lze ji na znecitlivění konečníku použít? Případně, můžete mi poradit nějaký jiný, volně prodejný přípravek, který bych mohla použít? Děkuji mnohokrát za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, neuvádíte, jakou metodou se budou hemoroidy odstraňovat tentokrát. Pokud opět ambulantně laserem, tak by to měl být zákrok prakticky nebolestivý. Pokud klasickou operací, tak předpokládám, že minimálně přes noc zůstanete pod dohledem v nemocnici a tudíž Vám budou aplikována dostatečně silná analgetika. Každopádně vhodné analgetikum se silnějším účinkem Vám může předepsat přímo lékař, provádějící výkon. Dobrou zkušenost mám např. se Zaldiarem ( kombinace tramadol, paracetamol ).

MUDr. Petr Majtan
MUDr. Petr Majtan

Pracoviště: Chirurgická klinika Fakultní Nemocnice Motol

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: