Vhodná antikoncepce

Dobrý den. Je mi 38 let a cca 6 let již neberu žádnou antikoncepci. Dříve jsem brala řadu let Cilest - snášela jsem ho bez problémů. Žádné gyn. ani jiné obtíže nemám, ale potřebovala bych poradit s vhodnou antikoncepcí - pilulky, po kterých bych nepřibrala a které by mi nenadělaly problém s pletí (potřebovala bych se spíš zbavit chloupků na obličeji). Ještě podotýkám, že jsem slabá kuřačka a s nadváhou. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Myšu, bohužel Vám nemůžu poradit konkrétní značku - to by byla reklama. Pouze progesteronová antikoncepce mívá velmi často jako nežádoucí účinek problémy s akné. Proto by bylo ve Vašem případě vhodnější užívat kombinovaný přípravek. Méně se přibírá po pilulkách s opravdu nízkým obsahem ethinylestradiolu - do 20 mikrogramů a gestagenů (ty jsou také úměrně v nižší dávce). Po třech týdnech užívání pak můžete vyhodnotit, zda chloupky na obličeji zmizely, nebo zda byste potřebovala antikoncepci s vyšší dávkou hormonů.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: