Vhodná antikoncepce ke kontinuálnímu užívání kvůli krvácení mimo cyklus

Které typy antikoncepce jsou vhodné ke kontinuálnímu užívání? Používám Stodette a beru ji vkuse (nechci menstruaci) a vždy maximálně do 3 měsíců se mi dostaví krvácení při braní. Tak ji vysadím na 7 dní a krvácení do týdne přestane a pak zase beru 3 měsíce. Mohu to takto praktikovat? Je nějaká vhodnější antikoncepce, při které by nedocházelo nečekaně ke krvácení mimo cyklus? Gynekolog mi řekl, že to tak prostě je, vysadit a zase začít brát... Děkuji

Odpověď odborníka:

Milá Markéto, obecně se dá říci, že dlouhé cykly udrží antikoncepce s vyšší hladinou hormonů- Stodette je nízkohormonální antikoncepce a můžete být ráda, že dlouhé cykly udrží- neplatí to ptro každého. Je vhodné po 3 měsících skutečně na 7 dnů vysadit a mít pseudomenses

MUDr. Jiří Bastl
MUDr. Jiří Bastl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Privátní ambulantní zařízení Gynosan, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: