Vhodné cvičení u flebotrombózy

Dobrý den. Asi před týdnem mi diagnostikovali flebotrombozu. Terapie je Warfarin 0-1-0 a Detralex nyní 2-0-0. Chtěla jsem se zeptat, jestli můžu provádět posilovací cviky alespoň na horní část těla, kde nebudou moc zatíženy končetiny. Jsem zvyklá sportovat a nevím do jaké míry je jaký pohyb vhodný. Posilováním myslím aerobni posilovací cviky. Děkuji moc za odpověď s pozdravem Petra J.

Odpověď odborníka:

dobrý den, nějaký pohyb určitě vhodný je, zejména proto, že nulová aktivita vznik trombózy spíše podporuje. Na horní část těla cvičit rozhodně můžete

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x