Vhodné léky

Dobrý den 4roky beru léky na vysoký KT indap a vasocardin100,ted asi přestaly působit,předepsáno tenoretic a kytolan ale po prvni tabletě otok hrtanu a ztížené polykání .jinak mám též průduskové astma a mitralní insuficience do třetiny až poloviny LS.dále vysoký nitroocní tlak .prosím o radu které leky na VKT nebo která skupina leků je pro mě vhodná děkuji za pomoc Marie

Odpověď odborníka:

Je-li mitrální insuficience závažná, léčí se v principu stejnými léky jako chronické srdeční selhávání. Nejvhodnější jsou ACE inhibitory nebo sartany, jenže u Vás je zřejmě nebude možné užít, pokud jste na Kylotan (valsartan) reagovala otokem hrtanu. Pak se užívají diuretika (např. Indap, Moduretic, Amicloton, Furon ...) a beta-blokátory v nižších dávkách (např. Vasocardin, Concor, Nebilet ...). Protože máte astma, jsou beta-blokátory trochu problematické. Pokud je krevní tlak trvale zvýšený, je možné přidat třeba blokátor vápníkových kanálů, např. Zorem. Důvěřujte svému kardiologovi, jistě léčbu zvolí správně, protože Vás zná nejlépe.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: