Vhodnost doplňků stravy

Dnes mi obvodní lékař sdělil, že mi na epidemiologii z výtěrů byla zjištěna salmonela a ještě nějaká ta infekční virová nemoc z kuřat. Přesné výsledky budou známy až za 2 dny. Byly mi však již nasazeny antibiotika Ofloxin a dieta. Je vhodné antibiotickou léčbu doplnit o probiotika APO-Lactobacillus? Nepřiživí se tím salmonela spíše než vyléčí? A jak moc je vhodné brát k tomu také chlorellu a pít zelený ječmen? Děkuji za odpovědi!

Odpověď odborníka:

Moniko. Proti probiotikům (lactobacily a podobně) nic nemám, naopak pomohou nastolit zpět bakteriální rovnováhu při infekci. Antibiotika se obecně na salmonelózy nedoporučují, prodlužují dobu vylučování salmonel z těla. Podávají se až v komplikovaných a závažnějších případech infekce, jako je celková infekce, infekce v kloubech nebo žlučníku a dlouhotrvající teploty. Co se týká potravinových doplňků, jak uvádíte, tak s těmi zkušenost nemám, ale po dobu trvání potíží bych radila vyhnout se všemu, co není nezbytně nutné podávat. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: