Vhodnost kombinace léků a doplňků pro podporu hubnutí

Dobrý den,dlouhodobě užívám antidepresiva Oxazepam a Citalon,dost jsem přibrala a tak se snažím s tím něco udělat.Začala jsem pít zelený čaj,ale nevím jestli je vůbec účinný a vhodný.Dále jsem začala brát preparát XL-S MEDICAL.Jelikož mam vysoký cholesterol mám užívat po jídle Fortilip a opět nevím jestli se může užívat s hubnoucím preparátem.Děkuji J.M.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zelený čaj není cíleně určen na hubnutí, nicméně má antioxidační vlastnosti a pozitivní vliv na organismus. Preparát XL-S Medical je potravinový doplněk, komplex vlákniny a vitamínů, něco jako "zelenina v prášku". Takže by také neměl škodit. S uvedenými léky by si ani čaj, ani preparát neměly vadit.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: