Vhodnost léku v těhotenství

Dobrý den.Chtěla bych se Vás zeptat,jestli mohu užívat Ofloxin 200.Byl mi předepsán gynekologem.Jsem ve 34.týdnu těhotenství.V příbalovém letáku se však píše,že se nesmí u žívat v těhotenství.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Ofloxin by se v těhotenství neměl užívat. Doporučuji kontaktovat lékaře a probrat s ním vhodnost tohoto léku a případné změně léčby. Jedná se o antibiotikum, takže předpokládám, že máte nějakou bakteriální infekci (močové cesty?), kterou je potřeba přeléčit.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: