Vhodnost operace ve starším věku

Dobrý večer, můj otec odmítl operaci pupeční kýly, kterou mu doporučil lékař.duvodem je obava z anestezie kdy se otec obava, že po operaci bude nevratne ovlivneno chovani a pamet v rámci poškození mozkových buněk.jeho stav není dobrý, denně ho trápí zácpa a nevolnost. Tímto se ptám, jaké riziko nese anestezie pro starší osobu a zda je operace jediným řešením.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Kamile, o vhodnosti operace rozhoduje nemocnost pacienta a celkový zdravotní stav. Pacient může být i ve vyšším věku schopen operace, ale záleží na přidružených nemocech. O anestezii bych se tolik neobávala, před operací se vždy s pacientem probírají možnosti a na základě stavu se teprve rozhodne o druhu a typu anestezie, zkušený anestezilog volí šetrnou anestezii, nemusíte se tedy obávat. O vhodnosti k operaci však nejdřív musí rozhodnout internista, zdali je tatínek způsobilý operace a zda spíše pooerační hojení nebude kolidovat se zdravotním stavem. Pokud je kýla natolik velká, že činí potíže, je operace asi jediným řešením. Konzervativně lze nabídnoust pouze břišní pás, ale myslím, že ten zácpě a nevolnsotem nepomůže. Hezký den.

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: