Vhodnost preventivního užívání atb

Cca 20 dnů po přisátí klíštěte teplota, bolesti kloubů a svalů, pocení, světlečervená skvna v okolí kousnutí. Dle praktického lékaře symptomy necharakteristické pro lymeskou boreliozu, odběr krve naplánován za dalších 30 dnů. Nebylo by vhodné preventivní užívání ATB, mohu zahájení takové léčby požadovat, resp. existuje v Praze lékaři specializující se na tyto choroby, tudíž schopní posoudit správnost postupu OL? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, standardně se provedou krevní testy na přítomnost protilátek proti boreliím - předpokládám, že je Váš lékař provedl. Pokud jsou negativní, není třeba nic léčit. Pokud pozitivní, pak se nasazují antibiotika. Z vašeho dotazu ale není patrné, jestli byl test negativní, pokud ne, pak antibiotika potřebujete. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: