Vhodnost rostliných tuků a másla

Před několika dny jsem dostal na e-mail článek (který přikládám) o vhodnosti konzumace rostliných tuků. Dosti mě překvapil a proto prosím o Váš názor.Dlouhodobě se léčím na chlesterol. Děkuji za odpověď.Jaroslav

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jaroslave! Vyčerpávající odpověď na Váš dotaz přesahuje rámec článku. Margaríny se v zásadě vyrábějí dvojí technologií Buď jde o ztužování rostlinných olejů, kterýmžto procesem skutečně vznikají velká množství trans-tuků a v současné době není pochyb o tom, že tyto tuky jsou škodlivé a nevhodné v jakémkoli množství. Na obalech je najdete jako "ztužený rostlinný tuk" a mimo margarínů jsou hlavně v nejrůznějších fritovacích a smažicích přípavcích a CUKROVINKÁCH, kde nahradily z cenových důvodů kokosový tuk. Modernější technologie vyrábí margaríny emulgací rosltinných tuků, u čehož transprodukty nevznikají. Otázkou je, kam chcete zajít. Ideální je pečivo nemazat, naši předci taky nemazali. Anebo máčet v oleji jako staří "středomořané". P.S.: Není vhodné, abyste přikládal dokument ve formátu MS Word, neboť proč předpokládáte, že jsme tímto programem vybaveni? Vhodnější je užití volně šiřitelných formátů, např. OpenOffice.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

Atopická, suchá nebo podrážděná pokožka bezesporu vyžaduje důslednou péči. Svědění v těchto případech dokáže být velice nepříjemné. Kůže je navíc zranitelná a náchylnější k...  celý článek

x