Více potíží zároveň...

Dobrý den, obracím se na Vás po té, co už rok běhám po vyšetřeních, ale řešení potíží nikde. Stručně popíši vývoj situace v průběhu 2 let: -Rok 2014, tlak v oblasti žlučníku, obtížné trávení mastných jídel. -Konec roku 2014, bolestivá oblast mečovitého výběžku. -Únor 2015, divný pocit při polykání (později, v květnu 2015, diagnostikována refluxní choroba) -Březen 2015, bolest zad, rehabilitace. Po diadynamiku opakovaně noční nevolnosti, ráno slabost od beder do kolen a mravenčení. Odeslán na sono, rozdrážděné žlučovody a podrážděná slinivka (úzký proužek vody). Později jsem byl odeslán na gastro, kde si opět dělali sono, které už bylo, (až na ledvinové kamínky 6mm a písek), vše v pořádku. -Květen, pokračující bolest zad se velmi zhoršila, vyústila v ledvinovou koliku a vyšel oxalátový kamínek. -Červen, odeslán na HIDA vyšetření, výsledek zněl "funkční porucha žlučníku", žluč se vyplavuje jen na 10%. -Léto, celkový zdravotní stav se hodně zlepšil, zhozených 5kg mám zase zpět. -Říjen, zhoršení refluxní choroby, mravenčení v obličeji a pálení dlaní. Vyšetření EMG nic neodhalilo, RTG ukázalo vrozené zúžení kanálu v krční páteři. Předepsána rehabilitace a TENS. I přes slabou aplikaci se po TENSu opět objevila nevolnost v oblasti žlučníku. -Nyní v prosinci se neustále přítomná bolest zad opět zvětšila, už jsem se připravoval na ledvinovou koliku, ale postupně se to zase zmírnilo, ale záda mě pobolívají pořád. Neomezují v pohybu, je to spíš jakoby namožené s vyzařováním do žeber. Bolest zad je to jaksi neurčitá, od oblasti ledvin se táhne až mezi lopatky. Na refluxní chorobu beru Controloc. Nechce se mi věřit, že by šlo o izolovaná onemocnění, nemohl by v tom všem být nějaký společný problém, který to všechno spustil takhle téměř současně? Prosím o radu, jak postupovat, aby moje léčba měla nějaký efekt, postrádám komplexnější řešení. Děkuji předem za Vaši odpověď, s pozdravem Pavel P.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, může se jednat o psychosomatický problém. Nějaký psychický problém v práci, v rodině, s přáteli mohl odstartovat příčinu Vašich potíží. Předpokládám, že jste vyšetřen od hlavy k patě, ale na nic Vážného se nepřišlo. Doporučuji se zaměřit na tuto oblast a možná se příčina najde jinde než čekáte. Většinou další opakování vyšetření nepřinese kýžený výsledek. Onemocnění zad a žaludku je hodně typické pro psychosomatická onemocnění.

MUDr. Vladimíra Cejnarová
MUDr. Vladimíra Cejnarová

Specializace: Praktické lékařství

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Ochranné faktory v opalovacích krémech – fakta a fikce
Články: Ochranné faktory v opalovacích krémech – fakta a fikce
Snahu o ochranu kůže před...
Když se rakovina rozšíří do kostí
Články: Když se rakovina rozšíří do kostí
Toto zhoubné onemocnění...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Alkohol nervy nezklidňuje, ale naopak devastuje!
Články: Alkohol nervy nezklidňuje, ale naopak devastuje!
Dlouhodobé pití představuje...
Alergici, pozor na to, co jíte!
Články: Alergici, pozor na to, co jíte!
Být alergikem znamená dávat...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: