Více problémů

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu. Abych popsala celou svou situaci. Je mi 28let. V únoru jsem vysadila antikoncepci z důvodu, že by jsme se chtěly pokusit s manželem(37let) o dítě. Doposud byly bohužel všechny snahy marné. Pravda je, že na to jdeme klidnou cestou, nesnažíme se za každou cenu otěhotnět. Prostě tomu necháváme volný průběh ať si příroda sama řekne, kdy je čas. Jenže poslední dobou se necítím zrovna nejlíp. Začala to zhruba před měsícem a půl, kdy se u mě objevila zácpa. Jako předzvěst menstruace jsem si na ni již zvykla, ale v tomto případě se objevila týden po ni. Ze začátku jsem se snažila nevěnovat jí pozornost, ale později jsem už měla bolesti i po jídle. Cítila jsem se hrozně frustrovaná a byla jsem neuvěřitelně podrážděná(stejně jako u menstruace). Zvětšilo se mi břicho, nemohla jsem si pohodlně sednout, špatný spánek, no nic moc. Takhle jsem se trápila 3 týdny načež jsem se rozhodla koupit si probiotika. Nakonec, poté co měsíčky nepřicházely, udělala jsem si těh. test první a po 2 dnech druhý. Oba negativní. Po pár dnech se objvevili a mě se trochu ulevilo od zácpy. Bohužel spolu s ní přišel nepříjemný průjem. Ten mám do teď, skoro 3 týdny od měsíčků. Ale není to typický průjem, jde spíš o takovou celodenní zácpu s bolestmi a poté náhlé jak kdyby odšpuntování:). Nevím, jestli mě dobře chápete, ale prostě celou dobu si nemůžu ani uprdnout a poté zase málem nestihnu na záchod a místo prdnutí to ze mně jak kdyby vystřelí. K těmto nepříjemným střídavým stavům se objevilo extremní akné. Začaly se mi na obličeji(zádech, dekoltu, krku) tvořit velké zarudlé boláky. V noci trpím pocením i když venku spadne teplota na 15 stupňů a ráno se budím jak kdyby natřená olejem. V pátek jsem po večeři(losos) a 2 pivech (alkohol piji většinou jednou týdně a kouřím - týdně nic o víkendu i 3 krabičky) dostala v klidu bušení srdce, které se vyšplhalo na 120 úderů za minutu. Za 2 hodiny kleslo na 99 úderů. Od té doby mám každý den v rozmezí od 85 - 95 úderů v klidu a bolí mě na prsou a na zádech ve stejném místě. Cca 1 za 3 měsíce se mi objeví na pár minut nepravidelný tep, ze kterého se mi udělá špatně, ale hned jak to přestane, je mi líp. Tlak mám normální, spíš nižší než vyšší. Jsem také šíleně unavená, hlavně ráno nejsem schopná vstát z postele. ihned mě rozbolí hlava a cítím, že mi není dobře, tak na chvilku zavřu oči a opět usnu(toto trvá poslední 2 týdny, dřív jsem se vstáváním neměla nikdy problém) Ještě dodávám, že za poslední 2 roky jsem nabrala cca 15 kg(158 cm, 75 kg). Jim hořčík a probiotika, snažím se konzumovat dostatečné množství ryb a zeleniny. Minulý rok jsem při zvracení vyplivla trochu krve a po gastru žaludku mi zjistili malé prasklinky na povrchu, které nejsou nijak zvlášť nebezpečné. Můj táta ve 48 letech dostal rakovinu tlustého střeva a po 10 letech (před 2 lety) na rakovinu pánve která metastazovala do celého těla(nádor objeven 4 měsíce před smrtí)zemřel. Celý život se potýkal se zvětšenou štítnou žlázou a vysokým tlakem. Má setra má taky problém se štítnou žlázou a každý rok chodí preventivně na koloskopii z důvodu dědičných předpokladů a také proto, že trpívá na hemeroidy. A teď můj dotaz. Je možné, že všechny stavy spolu nějak souvisí nebo jde o naprosto normální jevy bohužel přítomny v jeden moment? Je možné, že když poprosím lékaře o preventivní prohlídku, že by mohl něco objevit nebo je preventivní prohlídka v takových případech nespolehlivá? Chci před otěhotněním vědět, zda jsem vůbec zdravá. Snad jsem vám z toho nezamotala hlavu:) Velmi děkuji za jakoukoliv radu.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Květo, v medicíně může řada věcí zdánlivě nebo skutečně souviset. Bez komplexního vyšetření Vám nikdo spolehlivě určit příčiny Vašich obtíží nemůže. Doporučuji Vám domluvit se s Vaším praktickým lékařem na vyšetřovacím postupu. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x