Viditelne buseni srdce

Dobry den, jiz cca mesic pozoruji viditelne buseni srdce v oblasti solaru, v klidu je to jen slabe viditelne ale po namaze (napr beh) mi skace cele bricho. Pred mesicem jsem byl po probdele noci a konzumaci vetsiho mnozstvi alkoholu hospitalizovan pro palcivy tlak v hrudni oblasti, zaver panicka ataka. Od teto udalosti mam problem s nadymanim, riham velice casto. Stav se pote postupne zhorsoval az do chvile kdy i pri pouhem dojiti na zachod jsem mel ohromujici palcivy tlak v oblasti solaru, ataky se stupnovaly. Situace se zlepsila po druhe hospitalizaci (stejny problem jako pri prvni, plus celotelesny tres, tep 210), kdy mi byl nasazen prechodne Atarax 25 a Cipralex 10, na problem se zazivanim Controloc. Momentalne jsem ve ctvrtem tydnu medikace, ataky se jiz neobjevily a palcivy tlak take ne, avsak stale pretrvava nadymani, obcasna vystrelujici bolest do hrudniku ci zad, silny tep na krku po zatezi a jiz zminena viditelna srdecni aktivita na brise. Muze to byt zpusobeno psychickym stavem? Popr. jake vysetreni bych mel absolvovat? Predem dekuji za odpoved, hezky den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, potíže mohou být způsobeny psychikou. Při vyšetření v nemocnici se nezjistila žádná jiná příčina. Nyní bych se soustředil na pravidelnou a pestrou stravu. Nejíst nic nadýmavého. Pravidelná fyzická aktivita také pomůže.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: