Viditelný tep na břiše

Chtěl jsem se zeptat, už třetí den pozoruji tep/tik bricha ve středu těsně pod zebrami. Tep je velmi nepříjemný, pocitovan především v leze, nebolestivy. Je mi 21 let, sportovní typ, 177/63kg. V minulosti jsem měl problém se srdcem (tachykardie), ale ty uz jsou pryc. Zranění břicha jsem neměl, každopádně na internetu jsem četl něco ohledně vyduti aorty břišní, což me docela vystrasilo. Driv jsem tep pociťoval jen zřídka, ale poslední tři dny je tep velmi nepříjemný. Myslíte, že to muže byt něco vážnějšího či je to jen klasicky priznak hubenych lidi. Dekuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Jane, vzhledem k Vaší hmotnosti, výšce a věku bych považovala za úplně normální, že je tep je vleže viditelný. Aneurysma břišní aorty, o kterém píšete, je častější až ve vyšším věku a spíše u lidí s vyšším krevním tlakem. Nicméně pokud by Vás situace nějak výrazně stresovala, nebo byly stavy hodně nepříjemné, zajděte si výhledově za praktickým lékařem. Ten může k vyloučení závažnější příčiny indikovat ultrazvukové vyšetření. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

MUDr. Barbora Bačová
MUDr. Barbora Bačová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Chcete kvalitnější erekci? Skoncujte s tabákem
Články: Chcete kvalitnější erekci? Skoncujte s tabákem
Pokud hledáte důvod, proč...
Plicní embolie
Články: Plicní embolie
Plicní embolie je vmetení...
Plísně, alergikovo prokletí
Články: Plísně, alergikovo prokletí
Plísně patří mezi velmi...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Když se rakovina rozšíří do kostí
Články: Když se rakovina rozšíří do kostí
Toto zhoubné onemocnění...
Cvičení Pilates může pomoci odstranit příčiny neplodnosti
Články: Cvičení Pilates může pomoci odstranit příčiny neplodnosti
Početí dítěte se může, ale...
Spolehlivě rozpoznat zánět spojivek se vyplatí
Články: Spolehlivě rozpoznat zánět spojivek se vyplatí
Červené a suché oči...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x