Viklavý kotník

Dobrý den, prosím o radu. Moje dcera (nyní 6 let) měla ve třech letech výron kotníku. Špatně došlápla. Noha jí bolela cca hodinu a pak se zdála v pořádku. Měla menší modrák u kotníku, ale normálně chodila. Takže jsme ani nenavštívili lékaře, což byla zřejmě chyba. Teď po letech má s kotníkem problémy. Jakmile se rozběhne nebo hůř došlápne, tak jí začne bolet. Včera přišla ze školky s menším výronem. Proto se chci zeptat, jestli se dá noha nějak léčit a jakým způsobem. Také my mě zajímalo, zda může mít trvalé následky nebo to jde úplně vyléčit. Děkuji Katka, Tišnov

Odpověď odborníka:

Patrně se nejednalo před 3 mi lety o vážný úraz, současný stav nemusí mát stímto úrazem nic společného. Stav nožičky je třeba posoudit, zjistit tvar, hybnost, citlivost na doty a dle stavu i rtg, kde se stav nohy všetraně posoudí. Ovraťte se na svého ortopeda. Bez vyšetření to nepůjde.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: