Viklavý kotník

Dobrý den, prosím o radu. Moje dcerka (nyní 6 let) si před cca třemi lety udělala při cvičení menší výron kotníku. Noha ji bolela asi půl hodiny, pak už byla v pohodě. Kotník měla trošku oteklý, ale chodila normálně. Nijak jsem to tedy neřešila. Bohužel... Ale poslední dobou má neustále problémy: jakmile španě stoupne, kotník ji začne na chvíli bolet, že si musí sednout. Jsme sice objednaní na ortopedii, ale až za měsíc. Mám hrozný strach, že s tím už nepůjde nic dělat a dcerka už bude mít trvalé následky napořád. Můžete mi poradit?

Odpověď odborníka:

Většina dětí má volnější klouby, někdy je i hybnost až přehnaně v kloubu velká, vazy kolem kloubů tedy jsou elastičtější. Bude vhodné patrně dočasné znehybnění dětskou ortézou nebo elastickým obinadlem s šetření končetiny. Vyšetření je ale nezbytné. Pokud byl i třeba nevelký úraz hlezna v tom případě bez doporučení můžete zajít ještě před ortopedickým vyšetřením na chirurgickou ambulanci k vyšetření. Podle výsledku léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: