Vir hpv

Dobrý den. Nedávno jsem psal o kondylomatu který se u mě objevil. Léčím to zinkovou vodou předepsanou dermatovenerologem. Už mi bradavička skoro zmizela po 6tydnech léčby. Nikdo mi však nedokáže odpovědět jak dál žít s virem HPV který je nevylecitelny abych nenakazil partnerku. To mám mít sexuální abstinenci po zbytek života? Díky za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Infekce HPV viry je bohužel v populaci velmi rozšířená a nikdy nevíte, zda partner tuto infekci nemá. Pokud partnerka na přítomnost viru nebyla vyšetřena, jestli má nebo nemá virus v organismu nemůže ona ani vy vědět. Někteří lidé nemusí trpět zevními projevy ( kondylomaty atd), ale virus v těle můžou mít. V partnerském vztahu je důležitá právě léčba projevů, popř. zvážit možnost očkování proti HPV. Je možno jej provést i u sexuálně aktivních jedinců, zvláště u žen, provádí se ale i u mužů jako podpora obranyschopnosti před onemocněními zaviněnými HPV virem. Bližší informace o možnosti očkování (Vám odpovídající) by podalo nejspíše očkovací centrum ( zpravidla na infekčních odd, hygieně atd). Pravidla o tom, jak by se měli lidé, kteří projevy infekce HPV virem měli, chovat, ale neexistují.

MUDr. Radka Zimolová
MUDr. Radka Zimolová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Kožní-lymfologická ambulance a kosmetika, Nemocnice Atlas Zlín

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: