Viridující streptokok v dolní cestě dýchací

Dobrý den, mám problém se zahleněním již řadu let. Nekašlu, ale každý den vyplivuji většinou žlutý nebo čirý hlen. Od vánoc hleny obsahují nitku krve. Byla jsem na ORL, tam mi nic nenašli a poslali mě na plicní, rentgen mám v pořádku. Na bronchoskopii mi našli viridující streptokok v dolních cestách dýchacích. Od té doby mě bolí trochu na průduškách. Přeléčení navrhli antibiotiky, prý mi ale možná nepomohou. Kojím a ráda bych se antibiotikům vyhnula. Myslíte že tyto mé příznaky jsou způsobené streptokokem, a nebo to může být třeba alergická reakce? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den! Pokud potíže trvají a byl vykultivován patogen, tak bych asi přeléčila. Kdy jste byla bez potíží, mohlo by se vyčkat, ale my léčíme pacienty, ne výsledky. Takže pokud jsou potíže a agens s citlivostí na antibiotika bezpečná při kojení, přeléčila bych Vás. Ale rozhodnutí je teď hlavně na Vás,

MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská
MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: privátní ambulance TRN Kroměříž

Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: