Virová angina

Zdravím,za tento rok má 4 anginu.Momentálně mám další, asi virovou anginu.Kvůli častým anginám jsem se objednala na ORL.Byla jsem bez potíží a byl mě udělán v uterý 17.7. výtěr z krku.Od středy mě začalo hodně bolet v krku a večer se mě hodně zvětšily mandle a udělalay bílé povlaky.V pátek jsem si nechala odebrat CRP,které bylo pouze 0,5.A ve výtěru je pouze běžná flora.Po domluvě s paní doktorkou na ORL zkouším bez antibiotik.Vytíram peroxidem vodíku a ioid glycerinem.Už se objevili bílé fleky na obou mandlích a mandle a celé oblouky jsou rudé a zvětšené.Jinak jsem bez teplot jen únava.Ale v krku jsem zjistila i 2 krvavé praskliny.Můžu ještě něco udělat?Nechci zas antibiotika.Kloktám šalvěj a stříkam orofar a třikrat denně Ibalgin.Ted mohu 3 dny léčit,ale pak musím do práce.Můžete mě doporučit co dál.Poslední angina byla před měsícem a měsíc před tím jsem měla také antibiotika.Pokud by se jednalo o virovou anginu a nic se k tomu nepřidalo za jak dlouho budu cítit úlevu?Už jsem z toho unavená,pořád jsem nemocná.Velký podíl na častých nemocech má určitě práce v dětské ordinaci,ale jsem zde již druhým rokem a spíše se to zhoršuje.Už bych měla být vytvořená nějaká imunita?Děkuji za odpovědˇ.M.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, spíše než o angínu by se mohlo jednat o mononukleózu. Ta má totiž podobný průběh jako angína, nicméně na nereaguje na léčbu antibiotiky. Doporučoval bych proto provést test na EBV. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: