Virova naloz

Dobrý den, Zatim jsem se docetla, ze mnostvi viru v preejakulatu nutne k prenosu je dostatečne v případe rozvinuteho aids nebo třeba měsíc po nákaze. Zároveň je přenos v případe vagin. styku dokázán v praxi jen v případe přítomnosti spermatu. zajímalo by me, jak velký je rozdíl v množství viru mezi spermatem a preejakulatem u osoby rok nakazene. Je preejakulat vázne tak nebezpečný nebo je to spíše raritou při spatne shodě okolnosti? Děkuji moc za odpověď. Chápu, že testování raději všem doporučíte.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, zdravím vás, takto směřovaný dotaz je spíše pro virologa a jedná se o tzv. akademický dotaz. S nakaženým člověkem je styk vždy rizikový a jak píšete, testování a ochrana je nezbytná. Uvědomte si, že se jedná o smrtelné onemocnění, nechápu o čem polemizujete. Š.

MUDr. Hana Šulcová, MBA
MUDr. Hana Šulcová, MBA

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: DermaEsthetic

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: