Virová nemoc a afty

Dobrý den. Mám tyto obtíže:V pátek jsme byly s mamkou na pohotovosti s tím že mám horečky kašel a bolest v krku i na dotek. Paní doktorka mě poslala na RTG plic a dala mi antibiotika. A na ten krk mi řekla ať beru Nurofen a Ibalgin každých 6 hodin. Aby se mi zmírnil otok a bolest.Když jím či piju strašně mě bolí ta pravá strana krku a taky mám v puse na pravé straně 3 afty a bolí mě i trochu vzadu dáseň.Na druhé straně v krku mám 2 afty a totéž s dásněma. Když bych si vzala nějaké pastilky okamžitě by mě to začalo bolet a pálet. Myslíte že zaberou Nurofen a Ibalgin? V pátek máme jít na kontrolu do nemocnice a kašlem i s krkem. Děkuji a hezký večer.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, milá Štěpánko. Vaše slizniční projevy mohou být způsobeny virovými původci - jsou vesměs velmi bolestivé. Účinek analgetik je individuální. Snažte se dostatečně pít, většinou jsou nejvhodnější nápoje a pokrmy tělesné teploty. Na aftosní výsevy pomáhá zevní přípravek Oroherp nebo roztok Herbadentu. Jakékoliv lese v oblasti ústní dutiny jsou značně citlivé, ale zpravidla se rychle hojí.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x