Viróza

Od zítra mám ,konečně po dvou letech, 10 dní dovolenou kvůli důležité obrovské rodinné oslavě, kde mám na starosti ,jako kuchař (moje povolání) , obrovský raut a za dva dny potřebuji začít z přípravou. Nicméně jako za trest ,že si beru konečně dovolenou , na mě přichází nachlazení(chřipka? ,nevím přesně co !), nemůžu si to za žádnou cenu dovolit. Chtěl bych se zeptat jestli nevíte jak to co nejúčiněji zníčit nebo oddálit? Mám dobré zkušenosti s přípravkem MMS ,který mi před 2 lety, zcela vyléčil dlouhotrvající akné. A někde sem četl že při vhodném dávkování dokáže zlikvidovat nemoci (viry,bakterie) už v příznacích. Tak bych se vás chtěl zeptat na váš názor k tomuto? A naposled bych se vás chtěl zeptat od cesty na otázku ohledně zdravotnictví. Proč nejsou Antibiotika volně prodejným lékem??? Nevidím jediný důvod ,klidně bych si za to připlatil, bez pojišťovny. Děkuji za odpověď, hezký den!

Odpověď odborníka:

Tomáši, virózu je těžké nějak léčit nebo oddálit. Léčí se obecně klidem, můžete zkusit něco na zmírnění příznaků (tzv. symptomatickou léčbu).
Přípravek MMS neznám a nemám s ním zkušenosti. Vím však, že se nejedná o registrovaný lék, tím pádem nebyly provedeny žádné kontrolované studie a nejsou tedy známy ani přesné účinky přípravku, včetně těch potenciálně nežádoucích. Pokud chcete, na vlastní riziko používat můžete. Osobně ale podobné přípravky nedoporučuji.
Co se týče symptomatické léčby, pokud budete mít rýmu nebo suchý/vlhký kašel, kupte si v lékárně léky, k tomu určené, poradí Vám. Na teplotu Paralen, klidně několikrát denně, ne dříve než po 4 hodinách. Pokud se celkově cítíte špatně a potřebujete fungovat, zkuste třeba Modafen. I když se Vám po něm ale uleví, měl byste se šetřit, alespoň v rámci možností. Léky nekombinujte s alkoholem (píšu vzhledem k okolnostem - oslava).

K Vašemu druhému dotazu - antibiotika a jejich druh by měl vždy indikovat lékař. Nejen, že pacient laik nepozná, kdy jeho stav antibiotika vyžaduje, ale z široké škály léků by ani nebyl schopen vybrat vhodný přípravek. Velkým problémem je narůstající rezistence bakterií k antibiotikům. Volným prodejem by docházelo k velkému a zbytečnému nadužívání antibiotik, čímž by se rezistence bakteriálních kmenů dále zhoršovala a antibiotika by pak na běžné bakteriální choroby přestala zabírat. To jen zkratce, na toto téma by se dalo psát dlouho. Přeji brzké uzdravení a vydařenou oslavu! S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

MUDr. Barbora Bačová
MUDr. Barbora Bačová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: