Virus

Je nebezpečné se stýkat v těhotenství (5. týden) s člověkem, který chodí do zaměstnání a je nemocný pásovým oparem? Moje dcera neměla v dětství plané neštovice a nyní, když je těhotná, kolegyně v práci má pásový opar, aniž by se léčila doma. Konzultovala tento problém se svým lékařem, ale ten jí ubezpečil, že nebezpečí nehrozí, ale dcera má obavy. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je pravdou, že období prvních tří měsíců (1. trimestr) je pro vývoj plodu velmi důležité, a že pásový opar (herpes zoster) je způsoben stejným virem jako neštovice (varicella). Je rovněž pravdou, že herpes zoster je infekční onemocnění, které vzniká reaktivací nebo reinfekcí (varicella-zoster virem) je přenosné, tudíž bych doporučil, aby Vaše dcera kontakty s kolegyní omezila na minimum. Rozhodně tím nic nezkazí a zdárný vývoj dítěte je na prvním místě.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x