Viry

Dobrý den,prosím o radu nebo spíše vysvětlení co bude dál.Jsem ve dvanáctém týdnu těhotenství a před otěhotněním jsem byla na roční prohlídce,kdy jsem zapomněla zavolat a otěhotněla.Po návštěvě u lékařky jsem se dozvěděla,že mi nevyšla cytologie,mám nějaké počínající viry-napatrné co mohou způsobit rakovinu děložního čípku.Příští návštěvu v patnáctém týdnu těhotenství mi paní doktorka udělá nový výtěr a když to nevýjde,tak mě pošle do Prahy na speciální vyšetření.mohu se zeptat co mohu od toho očekávat a co to znamená pro dítě v břiše?je to nebezpečné?Jinak beru Utrogestan a Prednison2,5 z důvodu dvou potratů,ale to s tím asi nesouvisí.Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

dobrý den, pokud bude susp.výsldek 2.cytlogie, pošle Vás na expertní pracoviště nejčastěji do Motola,kde Vám prohlídnou čípek a domluví se jak dál.většinou se vše řeší po šestinedělí.pod by vyloženě vyšly nádorové změny,provedla by se konizace,ale to plod neohrozí.pro miminko to nebezpečné není,nebojte se:)navíc v těhotenství vypadají čípky hůře než mimo těhotenství:)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Interní vyšetření
Články: Interní vyšetření
Interní vyšetření je soubor...
Cholesterol hlídejte! Vymkne-li se kontrole, můžete umřít
Vyšetření děložního čípku
Články: Vyšetření děložního čípku
Vyšetření děložního čípku...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Na léky proti nespavosti v těhotenství raději zapomeňte
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Ischemická choroba srdeční
Články: Ischemická choroba srdeční
Navzdory poměrně...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: