Visanne

Dobrý deň, mám 23 rokov, a počas menštruácie som dostala silné kŕče brucha, trasenie, vracanie a tak mi zistili v nemocnici endometriózu a zrasty na pravom vaječníku (ktorý ma pobolieval už v minulosti, v minulosti som mala vždy bolestivú menštruáciu a taktiež som dosť často vracala). V nemocnici mi zistili zvýšené CA 125 a to som mala hodnotu okolo 254. Histológia bola v poriadku a potvrdila endometriózu. Krv mi na kontrolu CA125 zatiaľ nebrali, pán doktor povedal, že stačí až o pol roka. Tak dúfam, že to bude už v poriadku. Pred skoro 2 mesiacmi som bola operovaná na endometriózu na vaječníku. Následne som dostala o pár týždňov menštruáciu a hneď po skončení menštruácie som začala brať Visanne. Beriem ho týždeň a pol. Už 3 dni pociťujem občas tupú bolesť na vaječníku, z ktorého mi bola odoperovaná endometrióza a dnes ma pobolieval aj druhý (pri operácií pozreli aj ten a bol čistý). Bolesť netrvá dlho, niekedy ma začne bolieť ak ležím na boku na tej strane, ako náhle si lahnem na chrbát po pár sekundách bolesť prestane. Neviem, či je to z tých liekov, alebo sa moc preťažujem nakoľko už normálne fungujem, až na to že ešte nešportujem a ani nezdvíham ťažšie ako 3 kg. Váha mi skáče medzi 52-53kg, meriam 171cm a od operácie som schudla 3 kg. Jesť mi chutí, a inak zatiaľ nepociťujem žiadne vedľajšie účinky na tento liek. Iba to občasné tupé pobolievanie, ktoré trvá minimálne, silnejšie občas zabolí, občas slabšie a prestane. Ale chcela som Vás poprosiť o Váš názor a čo si o tom myslíte a aj o tom zvýšenom CA 125. Na ultrazvuk som objednaná 16.7. Ďakujem Vám za odpoveď.

Odpověď odborníka:

Kombinace operativní léčby s následnou léčbou přípravkem Visanne je pro vás to nejlepší řešení Diagnozu v části případů, především tam, kde je masivní postižení pobřišnice, je možné podpořit zjištěním zvýšených hodnot tzv tumor markeru Ca 125 (pohybuje se většinou v rozsahu lehce zvýšených hodnot 35-100mgl), takže na sledování hladin Ca 125 a ultrazvuku bude možno úspěšnost léčby sledovat.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: