Vitamin a - seroslepost

Dobry den p. dr., mam astigmatismus a hure vidim kdyz je mensi hladina osvetleni treba pri soumraku nebo pri slabsim svetle zarovky. Je to pro mne i psychicky neprijemne. Ve tme, napr. venku kdyz sviti poulicni svetla uz paradoxne vidim lepe nez pri slabem osvetleni a neni mi to neprijemne. Pokud sedim v naproste tme a nekdo mi nahle rozsviti, tak me rozboli oci a psychicky me to uplne rozladi. Uvazuju o nedostatku vit. A. Koupil jsem si doplnek, A + D, 5000 + 400 u.i. . Jak dlouho bych ho mel uzivat a mam delat nejake prestavky, treba brat ho obden nebo po nejake dobe na cas vynechat? V tobolkach je skoro 200% DDD + neco prijmu ze stravy. Dekuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v našich zeměpisných šířkách není nedostatek vitamínu A jen zcela ojedinělou záležitostí. Nepředpokládám tedy, že by užívání těchto doplňků mělo vést k nějakému pozitivnímu efektu. Rozhodně byste měl však absolvovat oční vyšetření, zda-li Vaše korekce odpovídá Vaší refrakční vadě a zda-li není příčinou Vašich obtíží nějaká jiná příčina. Přeji hezký den.

prim. MUDr. Radan Zugar
prim. MUDr. Radan Zugar

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Oční centrum Praha, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x