Vitamín k a kvik

Dobrý den chtěla jsem ze zeptat.Užívám léky Lawarin (Walfarin) proč se k těmto lékům nesmí užívat vitamín K a když tak jen v malém množství.Co se může stát pokud to s tímto vitamínem přeženu a jaké následky mohou nastat.Děkuji za odpověd Zdena

Odpověď odborníka:

Vážená paní Zdeno, warfarin je antagonista vitamínu K, tedy látka s opačným účinkem na procesy srážení krve. Pokud Vám ošetřující lékař doporučil užívat warfarin, současné užívání vitamínu K by účinek warfarinu oslabovalo či úplně blokovalo. Doporučuji Vám znovu probrat s Vaším praktickým lékařem nutnost užívání warfarinu a současnou potřebu vyhýbat se vitamínu K. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: