Vitaminy

Dobry den, rada bych se zeptala, zda pri hyperfunkci stitne zlazy, na kterou uzivam 1x denne propycil (propylthiouracil), mohu take vitaminove doplnky s obsahem jodu. Mam ctyrtydenni miminko a zacina mi slabnout nebo se ztracet mleko (maly pije z prsu skoro hodinu a kdyz ho odstavim, place a prs hleda, zkusila jsem prikrm a vypil dalsich 70ml), tak jsem jeho tvorbu chtela podporit pripravky Gravital a napojem Gravimilk, ktere mi doporucila znama, ze ji to pomohlo. Moc dekuji za odpoved a preji pekny den. Marketa.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doplňky nebo přípravky s obsahem jodu spíše neberte, mohou podporovat tvorbu hormonů, které při zvýšené funkci štítné žlázy potřebujete potlačit / i když jste zaléčena/. Poraďte se v lékárně, bez jodu by to bylo opravdu pro vás i vaše dítko mnohem bezpečnější, jistě vám lékárníci rádi poradi. Pokud byste s lékárníkem nenašli žádnou optimání variantu (mají o svém sortimentu opravdu velký přehled), poraďte se přímo s lékařem, který vede vaši léčbu štítné žlázy - třeba by vám dávky jodu do určité míry mohl doporučit, ale musí o tom vědět, že byste něco takového užívala. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: