Vitamíny a gravidita

Jsem ve 21 týdnu těhotenství,zhruba 3 měsíce beru těhotenské vitamíny a omegu 3 od nefdesante,tam píšou 1 tobolku 2-3 denně,většinou jsem jí brala 3 denně,ale ted jsem se někde dočetla,.že se můžu předávkovat a může to ohrozit miminko,mám ted strach jestli jjsem neudělala něco špatně,děkuji za odověd.

Odpověď odborníka:

Paní Vlasto. Nebojte se, pokud jste dodržela doporučené dávky, jistě jste miminko ničím neohrozila. V graviditě (nejlépe již před ní) je třeba doplnit hlavně jód a kyselinu listovou, ty jsou v multivitamínech obsaženy v příslušné vhodné dávce. Ostatní vitamíny a doplňky jsou u jinak zdravé rozumně se stravující osoby nejspíše zbytečné, ale v mezích doporučeného dávkování neuškodí...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: